pondělí 5. listopadu 2012

Pivo z malých pivovarů se pije víc a víc

Trend je potvrzen. Piva z malých pivovarů u nás lidem chutnají a jejich obliba tak roste. Není divu. Velká část z malých pivovarů se totiž snaží vařit pivo poctivě, bez umělotin, které zlevňují výrobu. Výjimky se samozřejmě najdou i v sektoru malých pivovarů.

Obecně se ale ukazuje trend, že Češi se začínají odklánět od velkých pivovarů. Důvodu je podle mého několik.

1. Piva z velkých pivovarů jsou paskvily - Velké pivovary zlevňují výrobu, kde se dá, aby maximalizovali zisky. To má za následek nevalnou chuť jejich piva. Nejenže bývají bez chutí, občas jsou i nepitelná. Chutí konkurovat nemohou, tak to zkouší cenou. Vypadá to, že jim to přestává vycházet.

2. Příklon k poctivým pivů, - Konzumenti začínají chtít poctivé pivo, za které se nemusí sládek stydět. O to se snaží většina menších pivovarů. Vědí, že cenou mohou konkurovat jen málokdy. Vsázejí tedy na kvalitní suroviny, tradiční výrobní postupy a na poctivou práci. Tak to má být :)

3. Piva z malých pivovarů jsou dostupnější - Nejen v Praze, ale i v jiných městech najdete hospody, které se zaměřují na piva z malých pivovarů. Jejich obliba je extrémní. Za večer nejste schopni ochutnat celou jejich nabídku a přijdete-li příště, je nabídka za úplně jiná. To mnoho lidí táhne. Chtějí totiž pivo chutnat, ne pouze pít. I v supermarketech ale už dnes narazíte na piva v menších pivovarů. Některá dokonce cenově konkurují velkým značkám. Pozor, ale na výčepní skorodesítky!

Takže na pivo už jenom na takové, které je z malého pivovaru.

Žádné komentáře:

Okomentovat