sobota 27. října 2012

Večerní popíjení vína

Kdo by rád večer nepopíjel víno. Asi se najde jen málo lidí, kterým by se tato aktivita nezamlouvala. Víno navíc není žádný tvrdý alkohol, dá se ho tedy vypít docela dost, aniž by vám bylo ráno špatně. Umírněná konzumace může být navíc zdraví prospěšná (podívejme se například na Francouze, jedí tučná jídla, pijí hektolitry vína ročně a přesto jsou zdraví jak řípy). Pokud se tedy víno pije jaksi kultivovaně, nejedná se o činnost nějak zavrženíhodnou.

Kam ovšem mířím. Ke správnému pití vína patří nějaké to občerstvení. Každý rád něco k vínu přikusuje. Ale kdo ví, co se hodí k bílému a co zase k červenému vínu? Nepřebije zrající sýr chuť tohoto vína? Není chuť oliv moc intenzivní k onomu vínu? Takhle nějak a podobně se tedy ptáme.

Aby už nebylo třeba váhat nad tím, zda se ten či onen sýr hodí k tomu či onomu vínu, dovolím si odkázat na tento článek, který se popisuje co s hodí k červenému a co naopak k bílému vínu. Snad vám bude dobrým návodem pro správnou konzumaci bílých i červených vín a vy už nikdy nebudete muset tápat při výběru vhodného "příkusu" k lahvince vína.

Žádné komentáře:

Okomentovat