pondělí 28. září 2015

Irská káva, alžírská káva a další recepty kombinující kávu a alkohol

Pokud se řadíte mezi milovníky kávy a kvalitních alkoholických nápojů, neměly by vám ujít následující články-recepty, které představují skvělé nápoje založené na kávě. Jejich společnou přísadou jsou pak alkoholické nápoje, které jim dodají na zajímavosti.

Irská káva

Kdekoho by asi napadlo, že součástí irské kávy bude whiskey, nápoj v Irsku tak oblíbený. Je tomu skutečně tak. I když už má jít o whiskey tak o whiskey ideálně irskou, ale jistě zásadní chybu neuděláte použijete-li whisky jinou. Čtěte tedy, jak si připravit irskou kávu - recept.

Alžírská káva

Velmi lahodná je rovněž káva alžírská, která vznikne přidáním vaječného likéru a šlehačky. Ideální je pak samozřejmě mít vaječňák domácí. Zajímavé je to rovněž s názvem této kávy. O jeho vzniku se toho totiž ví opravdu málo. Článek o přípravě alžírské kávy najdete zde.

Mexická káva

Jako poslední zmíníme mexickou kávu. Ta není tak známá. Kombinuje v sobě chuť kávy, ostrost mexické tequily a jemnost vanilkové šlehačky. Pokud jste tento nápoj neměli, nelze ho jinak, než doporučit. Recept na mexickou kávu.

Žádné komentáře:

Okomentovat